De Herk - Antwerpen

Locatie en wegbeschrijving

 

Te voet:

Van op de Grote Markt: via de Hoogstraat slaat men links de Reyndersstraat in, u wandelt voorbij de Pelgrimstraat u vindt ons na 20m op de linkerkant.

Van op de Groenplaats: met uw rug naar de kathedraal wandelt u via de Groenkerkhofstraat de Reyndersstraat in, u vindt ons na 70 m op uw rechterkant.

Van op de Handschoenmarkt (pleintje aan de hoofdingang van de kathedraal): via het Tempelstraatje (tegenover de hoofdingang van de kathedraal) en de trapjes komt u in de Pelgrimstraat. op het einde van deze straat gaat u naar links, u vindt ons op 20m aan de linkerkant.

Van op de Kaaien: via de Vlasmarkt (tussen Sint-Jansvliet, voetgangerstunnel, en Suikerrui) wandelt u de Reyndersstraat in, u vindt ons 20m voorbij de Pelgrimstraat aan de linkerkant.


Met de fiets:

Van op de Grote Markt: fiets u via de Oude Koornmarkt, rechts de Pelgrimstraat in, aan het einde van deze straat draait u linksaf, u vindt ons 20m verder op de linkerkant.

Van op de Groenplaats: met uw rug naar de kathedraal fietst u via de Groenkerkhofstraat de Reyndersstraat in, u vindt ons na 70 m op uw rechterkant.

Van op de Handschoenmarkt (pleintje aan de hoofdingang van de kathedraal): via het Tempelstraatje (tegenover de hoofdingang van de kathedraal) en de trapjes komt u in de Pelgrimstraat. Aan het einde van deze straat draait u linksaf, u vindt ons 20m verder op de linkerkant.


Met het openbaar vervoer:

Halte Groenplaats

Tram 2: Linkeroever – Hoboken
Tram 3: Zwijndrecht – Antwerpen – Merksem
Tram 4: Antwerpen Sint-Pietersvliet - Hoboken
Tram 5: Linkeroever – Wim Saerensplein (Deurne)
Tram 8: Antwerpen Lambermontplaats – Eksterlaar (Deurne) Tram 15: Linkeroever - Mortsel
Bus 22: Groenplaats – Valaar – Wilrijk – Bloemenveld
Bus 25: Groenplaats – Wilrijk – UZA
Bus 26: Groenplaats – Wilrijk – Neerland – Aartselaar


Met de wagen

Vanuit Gent: na de Kennedytunnel, eerste afrit (A12 Boom – Brussel, Antwerpen- Centrum), aan de verkeerslichten linksaf, rechtdoor tot op de kaaien, hier rechts richting centrum, aan de 3de verkeerslichten rechtsaf (Suikerrui), rechtdoor voorbij de Grote Markt via de Oude Koornmarkt. Aan het einde van de straat vindt u parking Brabo, rechts de Reyndersstraat waar u ons vindt op 70 m aan de rechterkant.

Vanuit Nederland: u verlaat de E19/A1 via afslag 1 (Merksem – Haven 1-999 – Antwerpen-Centrum), op de afrit houd u rechts aan, op het grote kruispunt Noorderlaan-Groenendaallaan (voor Metropolis) draait u linksaf richting Centrum. U vervolgt uw weg tot aan de 2de verkeerslichten, hier rijdt u rechtdoor via de Londenbrug tot op de kaaien. Hier draait u linksaf en vervolgt u weg tot aan het Steen (middeleeuws kasteel). Aan deze verkeerslichten draait u linksaf de Suikerrui op, via de Oude Koornmarkt bereikt u parking Brabo en rechts de Reyndersstraat waar u ons vindt op 70 m aan de rechterkant.

Vanuit Hasselt/Eindhoven: Op het einde van de E313/A13 volg de Antwerpse Ring richting Gent, net voor de Kennedytunnel neemt men afrit 5 (Antwerpen-Centrum), aan de verkeerslichten linksaf, rechtdoor tot op de kaaien, hier rechts richting centrum, aan de 3de verkeerslichten rechtsaf (Suikerrui), rechtdoor voorbij de Grote Markt via de Oude Koornmarkt. Aan het einde van de straat vindt u parking Brabo, rechts de Reyndersstraat waar u ons vindt op 70 m aan de rechterkant.